ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «INTERNATIONAL BUSINESS LAW AND ITS ENVIRONMENT» - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα εργασία αφορά τη μετάφραση ενός αποσπάσματος από το βιβλίο «International Business Law and Its Environment» (Schauffer, 2015), με εστίαση στη σύμβαση για διεθνείς πωλήσεις αγαθών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα γλωσσικά χαρακτηριστικά του προς μετάφραση κειμένου, στις στρατηγικές μετάφρασης του ειδικού λεξιλογίου, των πραγματολογικών στοιχείων και κειμενική ισοδυναμία . Τέλος, κατά τη διαδικασία μετάφρασης, αναδεικνύεται η σημασία της ανάλυσης του κειμενικού τύπου του αρχικού κειμένου για τη σωστή επιλογή των μεταφραστικών στρατηγικών.

This dissertation is a translation of an extract from the book "International Business Law and Its Environment", focusing on the contract for the international sale of goods. Special emphasis is placed on linguistic features of the text to be translated, emphasizes translation strategies at the levels of vocabulary, pragmatics and text equivalence. Finally, during the translation process, the importance of analyzing the textual type of the original text for the correct choice of translation strategies is highlighted.
Translation and commenting on part of the book "International business law and its environment"
Keywords: νομική μετάφραση, οικονομική μετάφραση, εγχειρίδιο νομικών, κειμενική ισοδυναμία, ορολογία; legal translation, economic translation, legal handbook, textual equivalence, terminology