Η εμπλοκή της Αυγούστας στα καλλιστεία στη μέση Βυζαντινή περίοδο - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Πέντε φορές μεταξύ 788 και 882, η σύζυγος του βυζαντινού αυτοκράτορα ή ο κληρονόμος του βυζαντινού θρόνου επιλέχθηκε σε έναν αγώνα από όμορφες γυναίκες από όλη την αυτοκρατορία. Το 788, η Ειρήνη ήθελε μια νύφη από μια σκοτεινή και φτωχή οικογένεια που δεν μπορούσε να υποστηρίξει τον γιο της ενάντια στον εαυτό της. Το 807 ο Νικηφόρος εψάχνε μια νύφη που μπορούσε να συνδέσει τη νέα δυναστεία του με την οικογένεια της προηγούμενης Ειρήνης. Το 830 ο Ευφρόσυνης επιθυμούσε μια νύφη να μοιραστεί τα συναισθήματά της, όπως η Θεοδώρα ή η Κασσία. πιθανότατα είτε συνέστησε έναν από αυτούς στον εικονιζόμενο γιο της είτε ήταν σίγουρος ότι όλοι οι διαγωνιζόμενοι ήταν εικονογράφοι. Το 855, η Θεοδώρα ήθελε μια νύφη που, αντίθετα με την Ευδοκία Ινγκερίνα, δεν θα ενθάρρυνε τον γιο της να διεκδικεί τον εαυτό της. Το 882 η Ευδοκία θέλησε μια νύφη που ως συγγενής της θα ήταν πιστή σε αυτήν.

Five times between 788 and 882, the consort of the Byzantine emperor or the heir of the Byzantine throne was chosen in a competition of beautiful women from all over the Empire. In 788, Irene wanted a bride from an obscure and poor family who could not support her son against herself. In 807 Nikephorus was looking a bride who could link his new dynasty to the family of the previous Irene's. In 830 Euphrosyne desired a bride to share her iconolater feelings, such as Theodora or Cassia; she probably either recommended one of them to her iconoclast son or she was assured that all the contestants were iconolater. In 855, Theodora wanted a bride who, unlike Evdokia Ingerina, would not encourage her son to claim herself. In 882 Evdokia wanted a bride who, as a relative, would be faithful to her.
The embroilment of Augusta at the pride shows the middle Byzantine period
Keywords: ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ, ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΓΑΜΟΣ, ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΕΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΑΘΗΝΑΙΑ, ΘΕΟΔΩΡΑ, ΜΑΡΙΑ ΑΜΝΙΑΚΗ; Bride shows, Byzantium, Marriage, Empresses, Irine of Athens, Theodora, Maria of Amnia