Μετάφραση από αγγλικά στα ελληνικά του κεφαλαίου “Nits Make Lice” και των εισαγωγών του βιβλίου: Becoming Evil, How Ordinary People Commit Genocide and Mass Killing του James Waller και σχολιασμός - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Τα προς μετάφραση αποσπάσματα προέρχονται από το βιβλίο Becoming Evil: How Ordinary People Commit Genocide and Mass Killings του Τζέιμς Γουόλερ. Πρόκειται για ένα έργο με σκοπό να εξηγήσει τις συνθήκες, τις συμπεριφορές και τις ψυχολογικές διαδικασίες που οδηγούν τους ανθρώπους στο να διαπράξουν γενοκτονίες και μαζικές δολοφονίες. Από τα τρία κείμενα τα δύο πρώτα αποτελούν εισαγωγές στο έργο από διαφορετικούς συγγραφείς και το τρίτο είναι το κεφάλαιο “Nits Make Lice”, του ίδιου του Γουόλερ, από την ενότητα The Nature of Extraordinary Human Evil.
Keywords: μετάφραση, αγγλικά, ελληνικά, γενοκτονία, ιθαγενείς