Η ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η χορτοφαγία είναι τρόπος ζωής, ο οποίος βασίζεται στα προϊόντα του φυτικού βασιλείου, µε ή χωρίς τη χρήση αυγών, γαλακτοκομικών προϊόντων και ψαριών. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές οµάδες χορτοφάγων που χωρίζονται µε βάση τον τύπο και την ποικιλία των τροφίµων που περιλαµβάνουν στη διατροφή τους ή τον βαθµό µε τον οποίον αποφεύγουν τα ζωικής προέλευσης προϊόντα. Οι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στην χορτοφαγία είναι πολλοί και έχουν να κάνουν κυρίως με την υγεία του ανθρώπου, τα οφέλη που προσφέρει αλλά και την ιδεολογία κατά την θανάτωση οποιουδήποτε ζώου. Η χορτοφαγική διατροφή, ανεξάρτητα από το είδος της, αποτελεί μία ισορροπημένη διατροφή και σε συνδυασμό με την άσκηση απαρτίζουν τους πιο σημαντικούς ρυθμιστές για την υγεία του ανθρώπου και την ποιότητα ζωής του. Το «πάντρεμα» αυτών των δύο οδηγεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων και χρόνιων προβλημάτων υγείας.

The vegetarianism is a way of life, which is based on the products of the plant kingdom, with or without the use of eggs, dairy products and fish. There are many different groups of vegeterians who are divided based on the type and variety of foods they include in their diet to the extent that they avoid products of animal origin. There are many factors that can lead to vegetarianism and are mainly related to human health, the benefits it offers as well as the ideology in killing any animal. The vegeterian diet, regardless of its type, is a balanced diet and in combination with exercise are the most important regulators for human health and poor quality of life. Marriage of these two leads to the prevention and treatment of various diseases and chronic health problems.
Keywords: Χορτοφαγική διατροφή, ανθρώπινη υγεία, αθλητικές επιδόσεις