Εικονογράφηση παιδικού βιβλίου με λαϊκό παραμύθι: Η Ελένη και οι εννιά αγριόκυκνοι - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Αντικείμενο της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας είναι η εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου και πιο συγκεκριμένα ενός λαϊκού παραμυθιού με τίτλο Η Ελένη και οι εννιά αγριόκυκνοι. Στο κείμενο που ακολουθεί παρουσιάζεται όλη η έρευνα που πραγματοποιήθηκε καθώς και η διαδικασία υλοποίησης της εργασίας. Ειδικότερα, αναλύονται η σύλληψη της ιδέας και η θεωρητική προσέγγιση του αντικειμένου, και συζητιούνται τα πρακτικά θέματα υλοποίησης. Αποτέλεσμα της εργασίας αυτής είναι ένα εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο για το οποίο αξιοποιήθηκαν σύγχρονες τεχνικές σχεδιασμού που συνδυάζουν αναλογικό και ψηφιακό σχέδιο.
Children's book illustration
Keywords: Εικονογράφηση, παιδικό βιβλίο, παραμύθι; Illustration, children book, fairy tale