Σχεδίαση και ανάπτυξη μιας κινητής εφαρμογής για την έξυπνη και βιώσιμη μεταφορά τουριστών - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η εργασία αυτή έχει εκπονηθεί στα πλαίσια του Capstone Project/ Διπλωματικής Εργασίας που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο “Ψηφιακές Εφαρμογές και Καινοτομία”, του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Στην εργασία παρατίθενται και αναλύονται όροι οι οποίοι με την εξέλιξη της τεχνολογία έχουν μπει για τα καλά στις ζωές των ανθρώπων και αφορούν όλες τις κοινωνικές τους δραστηριότητες από την εργασία μέχρι την ψυχαγωγία. Οι κυριότεροι όροι που θα μας απασχολήσουν είναι ο «έξυπνος τουρισμός», οι «έξυπνοι τουριστικοί προορισμοί», οι «έξυπνες πόλεις» αλλά και άλλες συσχετιζόμενες έννοιες. Ως αποτέλεσμα της έρευνας και της κατανόησης των νέων αυτών όρων και εννοιών, αναπτύσσεται μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου η οποία εκμεταλλεύεται τις ιδιότητες της συσκευής και τις δυνατότητες που παρέχει αυτή μέσω διάφορων αισθητήρων για την συλλογή και την αξιοποίηση πληροφοριών προς όφελος του χρήστη. Κεντρική ιδέα είναι η έξυπνη και με μειωμένο κόστος μετακίνηση στον τομέα του τουρισμού με τέτοιο τρόπο ώστε να ωφελούνταν τόσο όσοι παρέχουν, όσο και όσοι χρησιμοποιούν αυτού του είδους τις υπηρεσίες. Ο βασικός αισθητήρας τον οποίο εκμεταλλεύεται η εφαρμογή για να παράγει χρήσιμη πληροφορία είναι ο αισθητήρας που αφορά την τοποθεσία, το γνωστό σε όλους GPS (Global Positioning System). Το οποίο δίνει την τοποθεσία του χρήστη (κινητού) αναγνωρίζοντας το γεωγραφικό πλάτος και γεωγραφικό μήκος της θέσης της οποίος βρίσκεται. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε με το εργαλείο Kodular στο οποίο υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για κάθε χρήστη μέσω του διαδικτύου. Δεν είναι ένα εξεζητημένο εργαλείο για την ανάπτυξη εφαρμογών κινητού, όμως είναι ένα επαρκές εργαλείο για να ξεκινήσει κανείς την ενασχόλησή του με τον τομέα αυτό της Πληροφορικής.

Τhe following thesis explores and analyses key concepts that have emerged from the rapid and ongoing development and evolution of technological tools and systems. Contextually, it presents terms created by the impact of technology on the tourism sector. The main terms analysed are 'smart tourism', 'smart cities', 'smart mobility' and other similar and related concepts. We can see that the impact of technology in tourism is forcing all stakeholders to change their behaviour and adapt to the demands of the times. Improving the services provided according to the demands and possibilities of the times. In this context, the Clever Transfer application is designed and implemented. This application is created to be used via mobile devices (mobile phones, tablets). It takes full advantage of the properties of mobile devices, such as their portability and their connection to the internet and uses information from the sensors of the devices, processes and transforms it to generate additional "profit". Its aim is to provide solutions in the field of tourist transport, providing easy, smart and immediate travel solutions for tourists, while enabling coach owners to make the most of their vehicles' schedules.
Keywords: Έξυπνος τουριστμός, έξυπνη πόλη, βιώσιμη μετακίνηση, εφαρμογή κινητόυ τηλεφώνου