H ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ-ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΉ ΕΡΓΑΣΊΑ ΠΟΥ εκπόνησα στα πλαίσια του ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜ ΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ "ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ" στην Κατεύθυνση "ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΌ ΤΗΤΑΣ" αποτελεί τη συνθετική παρουσίαση των ιστορικών και αρχαιολογικών δεδο μένων που αφορούν στις πόλεις που ανήκαν στην Αχαΐα-Φθιώτιδα την περίοδο της αρχαιότητας και συγκεκριμένα από την εποχή του σιδήρου (1100 π.Χ.) έως την ύστερη αρχαιότητα (300 μ.Χ.). Η έρευνά μου βασίστηκε α) σε πρωτογενείς αρχαίες πηγές, που περιλαμβάνουν έργα της αρχαίας γραμματείας καθώς και επιγραφικό υλικό• β) στα δεδομένα της αρχαιολογικής έρευνας, τοπογραφικές μελέτες και ανασκαφικές έρευνες σε θέσεις της περιοχής. τα την περίοδο της αρχαιότητας.
Keywords: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ-ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ