Πρότυπα & πρακτικές διαχείρισης ενεργών-ημιενεργών αρχείων - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η πτυχιακή εργασία παρουσιάζει ως κύριο θέμα της τα Πρότυπα και τις Πρακτικές διαχείρισης των ενεργών και ημιενεργών αρχείων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια από Διεθνείς Οργανισμούς. Εν συνεχεία, αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της ύπαρξης των Αρχειακών Υπηρεσιών ενώ παράλληλα αναλύεται ο ρόλος του διαδικτύου και των τεχνολογιών πληροφόρησης στη διαχείριση των επιχειρησιακών δεδομένων. Έπειτα παρατίθενται ορισμένες Αρχειακές Υπηρεσίες που ιδρύθηκαν στον Ελλαδικό χώρο και το υλικό που αυτές κατέχουν και διαχειρίζονται. Ακόμη, δίνονται σχετικές πληροφορίες ως προς την έννοια των ενεργών και ημιενεργών αρχείων καθώς και την αναδρομή που υπήρξε από τα ιστορικά προς τα ενεργά αρχεία. Με σκοπό τη πλήρη κατανόηση του κυρίου θέματος παρουσιάζονται ταυτόχρονα οι πρακτικές και τα παραδείγματα της εφαρμογής των προτύπων ενώ ακολουθεί η καταγραφή του επιχειρησιακού περιβάλλοντος του Πρωτοδικείου Κέρκυρας όπως και οι ανάγκες που προκύπτουν από τη διαχείριση των αρχείων του ίδιου του οργανισμού. Τέλος δίνονται συμπεράσματα αναφορικά με το σύνολο της βιβλιογραφικής έρευνας και καταθέτονται προτάσεις για αποτελεσματικότερες λύσεις στη διαχείριση των ενεργών αρχείων .
Keywords: Αρχείο ,Έγγραφο, Τεκμήριο , Διαχείριση ενεργών αρχείων , Πρότυπα , Πρακτικές , Οργάνωση ,Οργανισμοί ,Αρχειακοί Φορείς, Αρχειακή Περιγραφή ,Δικαστήριο , Πρωτοδικείο