Σχεδίαση και ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Τρισδιάστατου Περιβάλλοντος σε WebGL - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Ο τομέας των γραφικών υπολογιστών τα τελευταία έτη έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον φορέων από τον ακαδημαϊκό αλλά και τον βιομηχανικό χώρο. Με τη πάροδο των χρόνων οι τεχνολογίες απόδοσης ψηφιακών γραφικών καθώς και η καθιέρωση των προσωπικών υπολογιστών, των έξυπνων κινητών και των οικιακών κονσολών ψυχαγωγίας ως απαραίτητα στοιχεία στη ζωή ενός ατόμου, έκαναν την ανάγκη για την ύπαρξη διαδραστικών εφαρμογών πιο σημαντική από ποτέ. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν συχνά σύγχυση σε αρχάριους προγραμματιστές σχετικά με τον τομέα του σχεδιασμού εικονικών κόσμων. Για τον λόγο αυτόν στα πλαίσια της παρούσας εργασίας θα πραγματοποιήσουμε αρχικά μία ιστορική αναδρομή στο χώρο των γραφικών υπολογιστών με έμφαση στις κομβικές στιγμές που άλλαξαν την βιομηχανία ψυχαγωγίας και έπειτα θα ερευνήσουμε τις βασικές τεχνικές ανάπτυξης μίας μηχανής γραφικών καθώς και των κύριων συστημάτων τους. Έπειτα θα εμβαθύνουμε στον τομέα της ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών καθώς και στις σημαντικότερες λειτουργίες μίας μηχανής παραγωγής παιχνιδιών. Τέλος θα παρουσιασθούν τα βήματα ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου τρισδιάστατου περιβάλλοντος, μέσα από την ανάλυση των σταδίων δημιουργίας ενός βιντεοπαιχνιδιού πρώτου προσώπου χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας WebGL μέσα από τη γλώσσα προγραμματισμού Javascript και το πλαίσιο ανάπτυξης διαδραστικών εφαρμογών BabylonJS.
Keywords: βίντεοπαιχνίδια γραφικά υπολογιστών; webgl javascript game development computer graphics