"Ο τουρισμός στην Κέρκυρα: η περίπτωση του ξενοδοχείου Corfu Palace" - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η ανάπτυξη του τουρισμού σε συνδυασμό με την ταχεία εξάπλωση των τεχνολογικών επιτευγμάτων οδήγησαν στην επιτακτική ανάγκη ίδρυσης ξενοδοχειακών μονάδων. Έτσι, διαβάζοντας για ένα ξενοδοχείο όπως το Corfu Palace με έτος ίδρυσης 1954 και ενεργό ως σήμερα, αντλούνται στοιχεία για την οικονομία της χώρας, την πολιτική, πολιτισμική και κοινωνική κατάσταση. Η μελέτη, λοιπόν, των επιχειρήσεων ως σύγχρονου κλάδου της ιστορικής επιστήμης, χρήζει ανάδειξης, για να καταστεί σαφής διαχρονικά, ο περίπλοκος ξενοδοχειακός κλάδος. 'Ερευνα υπό το πρίσμα των διευθύνοντων προσώπων, αλλά και από το εργατικό προσωπικό που στήριξε αυτές τις επιχειρηματικές επιλογές.

Development of tourism combined with the express diffusion of technological achievements, led to the imperative need to establish hotel units. At this point, it must be emphasized the meaning of recording the historical context of business, because they are considered to be sources of multiple sectors. In that way, reading about Corfu Palace Hotel, which established in 1954 an it is in action until today, it giving us information about the Greek economy, its politic, culture and finally its social situation. So, business study, as a modern discipline, needs to be elevated, in order to make clear the complicated hotel clade throughout the ages. Search by the prism of managers and also from the workforce that supported these business choices.
"Tourism in Corfu: case study of Corfu Palace Hotel"
Keywords: ιστορία, επιχείρηση, τουρισμός, ξενοδοχείο, Κέρκυρα; history, business, tourism, hotel, Corfu