B2B ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ. ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η πανδημία ανέδειξε τη σημασία των γνωστών αλλά ανεπίλυτων ζητημάτων σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακευτικών. Σε όλο τον κόσμο ζητήματα για τις φαρμακευτικές εταιρείες περιλαμβάνουν σαφή διαφοροποίηση προϊόντων, απόκτηση ολιστικής άποψης των αναγκών των πελατών, βελτιωμένη επικοινωνία και αυστηρή ρύθμιση. Καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου φαρμακευτικών προϊόντων είδαν δραματική ανάπτυξη, με ηγέτες όπως οι διαχειριστές παροχών φαρμακείων να βλέπουν αύξηση 1.000% στις ηλεκτρονικές παραγγελίες συνταγών. Τόσο οι άμεσες προς τον καταναλωτή (Β2C) όσο και οι πωλήσεις φαρμακευτικών προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου από επιχείρηση σε επιχείρηση (B2B) χρειάζονται σχεδιασμό και λειτουργικότητα υψηλής ποιότητας για την κάλυψη της ζήτησης των πελατών για εύκολη, αποτελεσματική και διαφανή αγορά φαρμάκων. Σκοπός της παρούσας εργασία είναι να εξεταστεί κατά πόσο η πλατφόρμα Β2Β που έχει υιοθετηθεί από διαφορετικές εταιρείες που σχετίζονται με φαρμακευτικά προϊόντα είναι ικανοποιητική για αυτούς και αν παρουσιάζει προβλήματα και με ποιους τρόπους μπορεί να βελτιωθεί. Πραγματοποιήθηκε ποσοτική έρευνα και χρησιμοποιήθηκαν ερωτηματολόγια. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ο ρόλος της τεχνολογίας στη σημερινή βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας έχει γίνει κεντρικός. Ως εκ τούτου, η ανάλυση της πρωτογενούς έρευνας θα συνιστούσε στους συμμετέχοντες στη φαρμακευτική βιομηχανία σημαντικό εργαλείο για τη διατήρηση και τον έλεγχο με τους πελάτες.

The pandemic highlighted the importance of known but unresolved issues in many sectors, including pharmaceuticals. Around the world issues for pharmaceutical companies include clear product differentiation, gaining a holistic view of customer needs, improved communication and strict regulation. Throughout the pandemic, pharmaceutical e-commerce companies have seen dramatic growth, with leaders such as pharmacy benefit managers seeing a 1,000% increase in online prescription orders. Both business-to-consumer (B2C) and business-to-business (B2B) e-commerce pharmaceutical sales need high-quality design and functionality to meet customer demand for easy, efficient, and transparent drug purchasing. The purpose of this paper is to examine whether the B2B platform adopted by different companies related to pharmaceutical products is satisfactory for them and if it presents problems and in what ways it can be improved. Quantitative research was conducted and questionnaires were used. The research results show that the role of technology in today's supply chain optimization has become central. Hence, the analysis of primary research would provide participants in the pharmaceutical industry an important tool to maintain and control with customers.
B2B E-COMMERCE PLATFORMS IN PHARMACEUTICAL INDUSTRY. PROBLEM IDENTIFICATION-OPTIMIZATION FACTORS
Keywords: B2B ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ; B2B E-COMMERCE, PHARMACEUTICAL INDUSTRY