Η Σονάτα αρ. 2 op. 35 του F. Chopin: ζητήματα ερμηνείας - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται τη Σονάτα για πιάνο αρ.2 (Op.35) του Frédéric Chopin. Στόχος της η εξέταση ζητημάτων ερμηνευτικής προσέγγισης του έργου με μουσικολογικά μέσα. Αρχικά παρατίθενται βασικές ιστορικές πληροφορίες που σχετίζονται με το εν λόγω έργο, και έπεται μια μορφολογική του περιγραφή. Εξετάζονται ερμηνευτικά ζητήματα με αφετηρία το ίδιο το κείμενο σχετικά με την άρθρωση, το tempo και τη χρήση του πεντάλ. Τέλος, γίνεται μια ενδεικτική συγκριτική μελέτη των ηχογραφήσεων τριών σημαντικών ερμηνευτών του έργου, όσον αφορά τις επιλογές tempo και δυναμικής, κάνοντας χρήση του ψηφιακού εργαλείου Sonic Visualiser.
Keywords: Σοπέν, Σονάτα, Ερμηνεία, Ανάλυση, Μορφολογία, Ηχογραφήσεις, Δυναμική, Πεντάλ