«Η επίδραση της πληροφορίας στη διερευνητική μέθοδο project: συστηματική βιβλιογραφική επισκόπηση με την προσέγγιση PRISMA» - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η επίδραση της πληροφορίας στην παιδαγωγική μέθοδο project ή μήπως η επίδραση της μεθόδου project στην καλλιέργεια της πληροφοριακής παιδείας; Η μέθοδος project και η πληροφοριακή παιδεία είναι συνυφασμένες, διατηρώντας μια σχέση ρητή η οποία εκδηλώνεται με την ίδια μορφή τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κάθε φορά που προτιμάται η εφαρμογή της μεθόδου project στην εκπαιδευτική πράξη, είναι αδύνατο να μην καλλιεργηθεί παράλληλα και η πληροφοριακή παιδεία καθιστώντας την πρώτη το κατάλληλο όχημα προκειμένου να ικανοποιηθούν οι στόχοι της δεύτερης αλλά και το αντίθετο: η project δεν υφίσταται αν απουσιάζει η πληροφορία. Η μέθοδος PRISMA κρίνεται ως η καταλληλότερη για τον εντοπισμό και την επεξεργασία των δημοσιεύσεων που πραγματεύονται την επιδραστική αυτή σχέση από την διεθνή βιβλιογραφική βάση δεδομένων Scopus.
Keywords: Μέθοδος project, πληροφοριακή παιδεία, Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέθοδος PRISMA, Scopus