: Εικονικές Περιηγήσεις - Ανάπτυξη και Αξιολόγηση Εικονικής Περιήγησης - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα εργασία επικεντρώνεται στην μελέτη των εικονικών περιηγήσεων και στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής εικονικής περιήγησης στο χώρο ενός μουσείου. Στα κεφάλαια που ακολουθούν, αρχικά γίνεται μια ιστορική αναδρομή και στη συνέχεια αναφέρονται οι χρήσεις και τα οφέλη των εικονικών περιηγήσεων σε διάφορους τομείς, καταλήγοντας σε μια παρουσίαση κάποιων αντιπροσωπευτικών εφαρμογών περιήγησης σε κάποια μεγάλα μουσεία. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στους τρόπους δημιουργίας ενός περιβάλλοντος εικονικής περιήγησης και στους τρόπους δημιουργίας 3D αντικειμένων για την ένταξή τους σε αυτά τα περιβάλλοντα. Και τέλος παρουσιάζεται βήμα-βήμα η διαδικασία ανάπτυξης της εφαρμογής που δημιουργήθηκε για αυτήν την εργασία.
Keywords: εικονική περιήγηση, εφαρμογές εικονικής περιήγησης, εικονική πραγματικότητα, επαυξημένη πραγματικότητα, μικτή πραγματικότητα, μουσείων, ιστορική αναδρομή; 3D, virtual walkthrough