Μετάφραση του «Γυναίκες και Εργασία» (σελ. 13-18) από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας από τα Γαλλικά στα Ελληνικά. - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζεται η ευθεία μετάφραση και ο σχολιασμός της από τα Γαλλικά (γλώσσα-πηγή) στα Ελληνικά (γλώσσα-στόχος). Το απόσπασμα από το κείμενο “Les femmes et le travail” της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας προβάλει την φυλετική ανισότητα γύρω από την εργασία, ιδίως τις συνθήκες εργασίας για τις γυναίκες και πιο συγκεκριμένα των κρατών μελών του Κόλπου.

This diploma thesis presents a direct translation and its commentary from French (source language) to Greek (target language). The excerpt from the International Labour Organization "Les femmes et le travail" highlights the racial inequality around labour, in particular the working conditions for women and more specifically of the Gulf States.
Translation of “Women and Labour” (p. 13-18) by the International Labour Organization from French to Greek.
Keywords: Γυναίκες, εργασία, δικαιώματα των γυναικών, χώρες του Κόλπου, παγκοσμιοποίηση.; Femmes, travail, droits des femmes, pays du Golfe, mondialisation.