ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ORCO S.A. - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Σκοπός της διπλωματικής αυτής εργασίας είναι να παρουσιάσει την εμπειρία μου από την τρίμηνη πρακτική μου άσκηση στη μεταφραστική εταιρεία ORCOS.A. Παρατίθεται ένα δείγμα μεταφράσεων συνοδευόμενο από μεταφραστικά σχόλια, καθώς και μια αναφορά των δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι νέοι απόφοιτοι μεταφραστές κατά τη διάρκεια της μετάβασής τους στην αγορά εργασίας, τις προσδοκίες που έχουν οι μεταφραστικές εταιρείες από τα άτομα που παρέχουν γλωσσικές υπηρεσίες, την εξοικείωση με τα μεταφραστικά και γλωσσικά εργαλεία καθώς και το κατά πόσο τελικά οι προπτυχιακές σπουδές τους προετοιμάζουν ώστε να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των εταιρειών-πελατών. Γίνεται επίσης αναφορά στους νέους κλάδους στον χώρο της μετάφρασης, καθώς και στη διαδικασία και προεργασία των κειμένων που γίνεται πριν από την παράδοση τους προς μετάφραση.

As a postgraduate student, having completed my internship, I was confronted to the working conditions in the field of translation. The purpose of this dissertation, in addition to presenting a portfolio of translations accompanied by translator’s comments, is also to report the difficulties that a new graduate translator may face during his/ her transition from student to employee, the expectations that the translation agencies have from people who provide language services, the familiarity with translation and language tools as well as whether our undergraduate studies ultimately prepare us to respond to the needs ofthe market. In addition, it is very important to analyze and categorize the new fields of translation, as well as the process and the preparation of the texts that are to be translated before their final delivery.
Keywords: Πρακτική άσκηση, Εξελληνισμός Ιστοσελίδων, Πληροφορική και Τεχνολογία, Επιχώρια προσαρμογή λογισμικού, Κείμενα μάρκετινγκ, Μεταδημιουργία, Τεχνική μετάφραση ιατρικών όρων, Οπτική Αναγνώριση Χαρακτήρων, LSO επιμέλεια, Μεταφραστικά εργαλεία; LSP internship, Website Localization, Software Localization, Transcreation, Medical translation, Marketing translation, Optical Recognition Software (OCR), Linguistic Sign Off (LSO), CAT tools