Something Goes - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η παρούσα εργασία αποτελεί τη συνοπτική κατάληξη της διετούς πορείας μεταπτυχιακών σπουδών της γράφουσας στο Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πρόκειται για μια ψηφιακή, διαδραστική, οπτικοακουστική εφαρμογή που δύναται να λειτουργεί είτε ως εικονική εγκατάσταση με ταυτόχρονη προβολή του περιεχομένου σε φυσικό χώρο είτε ως εκτελέσιμο ψηφιακό πολυμέσο σε οποιοδήποτε ηλεκτρονική υπολογιστή, συμβατό με τις τεχνικές προδιαγραφές της. Πραγματεύεται τη ροή της πληροφορίας, τη δημιουργία, συλλογή, αποθήκευση, ερμηνεία και αξιοποίησή της μέσα από αντιληπτικούς μηχανισμούς που μεταλλάσσονται -επαυξάνονται ή υποβαθμίζονται- με τα διαθέσιμα εργαλεία της ψηφιακής πραγματικότητας και τη μετουσίωση αυτής από μια αλληλουχία σειριακών τιμών παρακείμενων και αναφορικών σε ένα ενιαίο συγκείμενο, σε αυτό που αποκαλείται ως νόημα ή σημασία. Οι συμμέτοχοι αυτής της πραγματικότητας καλούνται να εμπλακούν στο βαθμό νοηματοδότησης που τους εκφράζει και που κυμαίνεται από την καθαρά προσληπτική και εμπειρική θέαση έως την μανιώδη αποσαφήνιση του συνόλου του περιεχομένου.

The current project is the summarized conclusion of the author‘s two-year postgraduate studies at the Department of Audio & Visual Arts of the Ionian University. It is a digital, interactive, audiovisual application that can be used either as a virtual installation accompanied by a simultaneous projection of its content in a physical space or be distributed as an executable digital medium on any computer, compatible with its technical specifications. It examines the flow of information, its creation, collection, storage, interpretation and utilization through perceptual mechanisms that mutate -enhance or degrade- with the available tools of digital reality and its transformation from a sequence of serial, adjacent and referential values to one unified context, what is usually interpreted as meaning or significance. The participants of this reality are called upon to engage at the degree of signification that expresses them better, ranging from a purely perceptual and empirical viewing to a frantic clarification of everything included.
Something Goes
Keywords: Διαδραστικά Περιβάλλοντα, Εικονική Πραγματικότητα, Ψηφιακά Αρχεία (Άτλας), Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης, Δίκτυα Πληροφορίας; Interactive Environments, Virtual Reality, Digital Archives (Atlases), Artificial Intelligence Applications, Information Networks