Ο Γιώργος Γάκης και η Rock - Metal σκηνή των Ιωαννίνων: Επισκόπηση στη Rock και Metal σκηνή της πόλης μέσα από τη βιογραφική προσέγγιση του Γιώργου Γάκη - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η παρούσα εργασία, αποτελεί μία εθνογραφική έρευνα βασισμένη στη βιογραφία του Έλληνα rocker, Γιώργου Γάκη, με σκοπό την ανάδειξη της προσφοράς του στη rock και metal μουσική σκηνή των Ιωαννίνων. Αναλύεται η μουσική δράση του Γιώργου Γάκη, ο οποίος μετά από πολυετή καριέρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει στη γενέτειρά του, τα Ιωάννινα, όπου δραστηριοποιείται μουσικά, διοργανώνοντας πέρα από προσωπικές εμφανίσεις, συναυλίες με συγκροτήματα παγκόσμιας εμβέλειας, όπως οι Scorpions και οι Deep Purple, καθώς και τοπικά φεστιβάλ, τα οποία αναζωπύρωσαν το πάθος των φιλόμουσων της πόλης για τη rock και metal μουσική. Το γεγονός αυτό οδήγησε στο να δημιουργηθεί στα Ιωάννινα μία από τις πλέον μεγαλύτερες και πιο ενεργές μουσικές σκηνές του είδους.
Keywords: εθνομουσικολογία, έρευνα, αφηγηματική βιογραφία, Ιωάννινα, Γιώγος Γάκης, ροκ, μέταλ; rock, metal, George Gakis, Ioannina, ethnomusicology