Εντοπισμός ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με χρήση τεχνικών εξόρυξης πληροφορίας - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο την ανάλυση δεδομένων από ένα σύνολο δεδομένων με διάφορα emails και την εξόρυξη πληροφορίας με τεχνικές μηχανικής μάθησης ώστε να διαπιστωθεί πότε ένα email ανήκει στην κατηγορία spam και πότε όχι. Γίνεται γενική ανάλυση του φαινομένου spam καθώς και τον αντίκτυπο που έχει τόσο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων που ανταλλάσσουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και στην παγκόσμια οικονομία. Στην συνέχεια γίνεται μια βιβλιογραφική ανασκόπηση σε 15 μελέτες που αφορούν το θέμα του spam οι οποίες έχουν δημοσιευθεί επίσημα σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Γίνεται μια αρχική περίληψη με το αντικείμενο της μελέτης και στην συνέχεια αναλύεται η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε καθώς και τα αποτελέσματα τα οποία προέκυψαν για την κάθε μελέτη τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξαγωγή συμπερασμάτων. Τέλος στο πειραματικό κομμάτι της εργασίας γίνεται αρχικά μια προεπεξεργασία των δεδομένων και στην συνέχεια εφαρμόστηκαν οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης ώστε να αποδειχθεί βάσει αποτελεσμάτων ποιος αλγόριθμος είχε την καλύτερη απόδοση και έκανε δηλαδή την καλύτερη πρόβλεψη.
Keywords: ανεπιθύμητα μηνύματα, εξόρυξη πληροφορίας, μηχανική μάθηση; spam email, data mining, machine learning