Web Εφαρμογή για την Απεικόνιση και Επεξεργασία Δεδομένων Βιβλιοθηκών - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Τα συστήματα ηλεκτρονικού καταλόγου (Integrated Library Systems – ILS) που χρησιμοποιούνται στις βιβλιοθήκες, είναι προγράμματα με πολλές λειτουργίες τα οποία έχουν κάποια μειονεκτήματα. Συνήθως είναι προγράμματα μεγάλης κλίμακας, με σημαντικές υπολογιστικές απαιτήσεις, μη ευέλικτα και πολλές φορές μη φιλικά προς τον χρήστη. Για την επίλυση ενός υποσυνόλου των προβλημάτων αυτών των συστημάτων, στην παρούσα εργασία αναπτύσσεται μια web εφαρμογή που πραγματεύεται μια από τις λειτουργίες των ILS συστημάτων, αυτή της αναζήτησης και της εμφάνισης των εγγράφων ενός καταλόγου. Στόχος της εφαρμογής είναι με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών να είναι ευέλικτη και ταυτόχρονα φιλική προς τον χρήστη και τους υπολογιστικούς πόρους του συστήματος. Τέλος, συμπεραίνεται ότι με την χρήση των κατάλληλων τεχνολογιών, μια τέτοια εφαρμογή μπορεί να πετύχει τους αναφερόμενους στόχους.

The ILS systems, which are used in libraries, constitute multi-module programs that include a set of limitations. Usually, they are large-scale programs, with significant computational requirements, inflexible and often not user-friendly. In order to tackle a portion of the problems of those systems, in this thesis we develop a web application that deals with a core function of ILS systems: searching and displaying the documents of a catalogue. The goal of the application in development is, with the help of modern technologies, to be flexible and at the same time friendly both to the user and to the system’s computational resources. Finally, it is concluded that by employing appropriate technologies, such an application can achieve the objectives set.
Keywords: συστήματα βιβλιοθήκης, προγράμματα ILS, web εφαρμογή; library systems, ILS programs, web application