Η σεξουαλική δουλεία: μια πρόκληση για την Ευρώπη - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Στην παρούσα πτυχιακή παρουσιάζεται το θέμα της ανθρώπινης εμπορικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Περιληπτικά, η σκληρή πραγματικότητα της ανθρώπινης διακίνησης, κυρίως των παιδιών και των γυναικών και οι λόγοι επιλογής του θέματος. Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στους λόγους και στα κριτήρια επιλογής του θέματος, σύμφωνα με τους στόχους του Ιδρύματος Scelles, με βασικό σκοπό την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση του κοινού και των δημόσιων αρχών και την ενίσχυση της προσπάθειας κατάργησης της ανθρώπινης εκμετάλλευσης για εμπορικούς σκοπούς. Επιπλέον, αναφέρονται έννοιες όπως η πορνεία και η παράνομη διακίνηση μεταναστών με στόχο την αποσαφήνιση των όρων και την καλύτερη κατανόηση του προβλήματος της ανθρώπινης εκμετάλλευσης. Παρουσιάζονται οι τρόποι και τα μέσα ελέγχου των θυμάτων και τέλος, ο βασικός λόγος αναστολής στην προσπάθεια καταστολής και κατάργησης της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση. Με μία λέξη η διαφθορά. Το ζήτημα που διακυβεύεται είναι η ελευθερία του ατόμου υπό το νομικό πρίσμα των εθνικών νομοθεσιών των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της εργασίας είναι η ενημέρωση και η διάδοση βασικών γνώσεων για το πρόβλημα της σύγχρονης δουλείας.
L'esclavage sexuel:un défi à l'Europe
Keywords: Σεξουαλική δουλεία, πορνεία, εκμετάλλευση.; Modern slavery, prostitution, exploitation.