Μεταφράσεις των γαλλικών κειμένων: “Français : "rire de l'orthographe, c'est le désacraliser !" και “Table ronde/ La France hilare” με κοινό άξονα το χιούμορ και τις κοινωνικές διαστάσεις του - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάζει τη σχέση μεταξύ της γαλλικής γλώσσας του χιούμορ και της αναπαράστασής τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το έργο χωρίζεται σε τρία βασικά μέρη: τα πρωτότυπα κείμενα και τα μεταφράσματά τους, την κειμενική ανάλυση και τις μεταφραστικές εντολές, καθώς και τα συμπεράσματα. Στόχος είναι η ανάδειξη της επίδρασης της γαλλικής γλώσσας του χιούμορ στη διαμόρφωση της σύγχρονης κουλτούρας και κοινωνίας.

This thesis seeks to examine the relationship between the French language of humour and its representation in social media. The work is divided into three main parts: the original texts and their translations, the textual analysis and translation commands, and the conclusions. It is hoped that this will help to highlight the impact of the French language of humour in shaping contemporary culture and society.
Translations of French texts: “Français : "rire de l'orthographe, c'est le désacraliser !" και “Table ronde/ La France hilare” based on humour and its social dimensions
Keywords: Χιούμορ, Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών, Κωμωδία, Διδασκαλία, Κινηματογράφος, Γαλλία, Παραγωγη ταινιών, Γλωσσολογία, Πολιτισμική Ανάλυση, Εκπαιδευτικές Μέθοδοι, Κοινωνία; Humour, Language Learning, Comedy, Educational Methods, Movies, Cultural Analysis, Linguistics, France, Film Production, Teaching, Society