Δημιουργία ιστοσελίδας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με χρήση προηγμένων τεχνικών κατασκευής (Bricks Builder) και παραμετροποίηση του περιεχομένου με δομές δεδομένων. Σχεδιασμός και υλοποίηση με δυνατότητες ταυτόχρονης αυτοματοποιημένης εισαγωγής και ενημέρωσης του περιεχομένου από το σύνολο των οργανικών μονάδων του Πανεπιστημίου σε πραγματικό χρόνο, χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένης τεχνικής υποστήριξης. - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Για ένα Πανεπιστήμιο, ένας ελκυστικός και λειτουργικός ιστότοπος έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα διότι αποτελεί τον καλύτερο τρόπο ενημέρωσης και επικοινωνίας και μετάδοσης πληροφοριών. Σκοπός της παρούσας διπλωματικής ήταν η δημιουργία μιας σύγχρονης και λειτουργικής ιστοσελίδας για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με προηγμένες τεχνικές κατασκευής όπως το Bricks Builder. Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Bricks Builder είναι η δυνατότητα χρήσης των "query loops" των "custom post types," και των "relations." Το εν λόγω εργαλείο κατασκευής ιστοσελίδων παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας προηγμένων δομών, επιτρέποντας τη δυναμική εμφάνιση περιεχομένου, τη διαχείριση προσαρμοσμένων τύπων περιεχομένου, και τη διασύνδεση διαφορετικών τύπων περιεχομένου. Η προηγμένη τεχνολογία του Bricks δεν επιλέχθηκε μόνο για λόγους αισθητικής αλλά γιατί πρωταρχικός στόχος του εγχειρήματος ήταν η αποτελεσματική διαχείριση και η παρουσίαση του περιεχομένου. Κατά συνέπεια η χρήση τους για τη δημιουργία περιεχομένου ιστού και γραφικών τον καθιστά πολύ χρηστικο για όποιον θέλει να δημιουργήσει περιεχόμενο στο διαδίκτυο, ενώ όλοι οι pagebuilders μπορούν να επιλύουν προβλήματα εμφάνισης ή γρήγορης υλοποίησης πολύπλοκων χαρακτηριστικών. Η χρήση του Bricks Builder, στη δημιουργία της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οδήγησε σε μια σύγχρονη, λειτουργική, και ευέλικτη ιστοσελίδα. Οι προηγμένες δυνατότητες του Bricks Builder δημιούργησαν μία αποδοτική και φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα. Επιπλέον, μέσω της εκπαίδευσης δέκα υπαλλήλων του Πανεπιστημίου στη χρήση φορμών στο frontend, γίνεται εφικτή η ενεργή συμμετοχή τους για την επικαιροποίηση του περιεχομένου. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση, δίνει στο προσωπικό τη δυνατότητα να αναρτά απευθείας ανακοινώσεις και εκδηλώσεις, ενώ η διαδικασία εγκρίσεων από την πρυτανεία εξασφαλίζει τη συνέπεια και την ποιότητα του περιεχομένου. Με αυτήν την ολοκληρωμένη προσέγγιση, η ιστοσελίδα δεν αποτελεί μόνο ένα αισθητικά προσεγμένο περιβάλλον, αλλά είναι εξαιρετικά λειτουργική καθώς ανανεώνεται διαρκώς, και προσφέρει πλούσιο, συνδεδεμένο περιεχόμενο, αντιπροσωπεύοντας το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.

For a University, an attractive and functional website has multiple advantages because it is the best way to inform and communicate and transmit information. The purpose of this thesis was to create a modern and functional website for the University of Ioannina with advanced construction techniques such as Bricks Builder. One of the most important features of Bricks Builder is the ability to use "query loops," "custom post types," and "relations." These website building tools provide the ability to create advanced structures, allowing for dynamic content display, management of custom content types, and linking of different content types. The advanced Bricks technology was not only chosen for aesthetic reasons but because the primary goal of the project was the efficient management and presentation of the content. Consequently using them to create web content and graphics makes them very useful for anyone who wants to create web content, while pagebuilders can solve display problems or quickly implement complex features. The use of Bricks Builder, in the creation of the website of the University of Ioannina, led to a modern, functional and flexible website. Bricks Builder's advanced features created an efficient and user-friendly website. In addition, through the training of ten University employees in the use of forms in the frontend, their active participation in updating the content becomes possible. The specific training gives the staff the possibility to directly post announcements and events, while the approval process from the rectory ensures the consistency and quality of the content. With this integrated approach, the website is not only an aesthetically pleasing environment, but is highly functional as it is constantly updated, and offers rich, connected content, representing the University of Ioannina in the modern digital world.
Keywords: συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, ιστοσελίδες, πλατφόρμα wordpress, σχεδιαστές ιστοσελίδων; content management systems, wordpress, Page Builders, Bricks Builder