«Μετάφραση και σχολιασμός αποσπάσματος του βιβλίου “Language and Politics: Linguistic Imperialism” του John E. Joseph» - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Αντικείμενο της παρούσας μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας είναι η μετάφραση στην ελληνική γλώσσα των ενοτήτων 3.1, 3.2, 3.3, 3.5, 3.6 του βιβλίου «Γλώσσα και Πολιτική» του Τζον Ε. Τζόζεφ, και η ανάδειξη των μεταφραστικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη μετάφρασή τους. Η εργασία αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος έχω παραθέσει το πρωτότυπο, στο οποίο έχω κοκκινίσει τους όρους, τις φράσεις και τις προτάσεις που με δυσκόλεψαν. Στο δεύτερο μέρος ακολουθεί η μετάφραση, στην οποία έχω κοκκινίσει τους αντίστοιχους όρους, φράσεις, προτάσεις. Τέλος, στο τρίτο μέρος βρίσκονται τα σχόλια, στα οποία αναφέρω τις δυσκολίες μου, τον τρόπο σκέψης μου, και το πώς αντιμετώπισα τα εμπόδια που συνάντησα ή το πώς δικαιολογώ τις επιλογές που έκανα.
"Translation and commentary of an excerpt from the book "Language and Politics: Linguistic Imperialism" by John E. Joseph"
Keywords: Μετάφραση, Σχολιασμός, Τζον Τζόζεφ, Γλώσσα, Πολιτική; Translation, Commentary, John Joseph, Language, Politics