Κατανοώντας τη βίαιη προσωπικότητα - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Το κείμενο-πηγή που διάλεξα για την εκπόνηση της πτυχιακής μου εργασίας είναι ένα απόσπασμα από το “Understanding the Violent Personality: Antisocial Personality Disorder, Psychopathy & Sociopathy explored” του Scott A. Johnson και έχει ψυχιατρικό - ψυχολογικό περιεχόμενο. Αναφέρεται στην αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας και σε δύο επιμέρους «κατηγορίες» της, την κοινωνιοπάθεια και την ψυχοπάθεια. Το κείμενο αυτό κατατάσσεται στην κατηγορία των τεχνικών μεταφράσεων, καθώς το περιεχόμενό του είναι ιατρικό.
Understanding the Violent Personality: Antisocial Personality Disorder, Psychopathy & Sociopathy explored
Keywords: αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας, κοινωνιοπάθεια, ψυχοπάθεια, κοινωνιοπαθής, ψυχοπαθής; antisocial personality disorder, sociopathy, psychopathy, sociopath, psychopath