Επιθέσεις σε δίκτυα Wi-Fi και WPA2 - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Το θέμα της πτυχιακής είναι η μελέτη της ασφάλειας σε ασύρματα δίκτυα με πρωτόκολλο WPA2 με έναν νέο τρόπο επίθεσης που ονομάζεται PMKID και η σύγκριση του με τον παλαιότερο τρόπο που χρησιμοποιείτε γνωστό ως handshake. Το συγκεκριμένο θέμα επιλέχτηκε μιας και ο τομέας της ασφάλειας στα δίκτυα είναι κάτι σημαντικό μιας και στις μέρες μας χρησιμοποιείτε από όλους καθώς επίσης επειδή μετά από πολλά χρόνια βρέθηκε μια επίθεση που δεν επηρεάζει καθόλου τον χρήστη οπότε είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβει ο ιδιοκτήτης ότι έχει γίνει απόπειρα επίθεσης και το κυριότερο ότι είναι γρήγορη και μπορεί να κάνει πολλαπλές επιθέσεις σε πολλαπλά δίκτυα. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για την εργασία ήταν αρχικά η μελέτη της επίθεσης και το στήσιμο ενός μηχανήματος με τα κατάλληλα προγράμματα. Για τα πειραματικά αποτελέσματα, πραγματοποιήθηκε μια επίδειξη της επίθεσης σε εργαστηριακό περιβάλλον στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο για να μελετήσουμε κατά πόσο εφικτό είναι να πραγματοποιήσουμε την επίθεση PMKID με την βοήθεια των προγραμμάτων aircrack & hashcat. Επίσης, έγινε απλή καταγραφή δειγμάτων του ονόματος των Wifi routers με ένα laptop και έναν αντάπτορα Wi-Fi από την πόλη της Νάουσας και από την Θεσσαλονίκη για να μελετήθει κατά πόσο οι πολείς διαθέτουν router που είναι ευάλωτο στην επίθεση. Επίσης γίνεται ανάλυση των προτύπων WEP,WPA,WPA,WPA2 και WPA3.

The topic of this thesis is the study of security in wireless networks with WPA2 protocol with a new attack mode called PMKID and its comparison with the older mode known as handshake. This topic was chosen since the field of security in networks is something important since nowadays it is used by everyone and also because after many years an attack was found that does not affect the user at all so it is almost impossible for the owner to know that an attack attempt has been made and most importantly it is fast and can make multiple attacks on multiple networks. The methodology used for the work was first to study the attack and set up a machine with the appropriate programs. For the experimental results, a demonstration of the attack was carried out in a laboratory environment at Ionian University to study whether it is feasible to carry out the PMKID attack with the help of aircrack & hashcat. Also, simple sample logging of Wifi router name was done with a laptop and a Wi-Fi adapter from the city of Naoussa and Thessaloniki to study whether the poles have a router that is vulnerable to the attack. Also the analysis of WEP,WPA,WPA,WPA2 and WPA3 standards is done .
Attacks on Wi-Fi and WPA2 networks
Keywords: Ασύρματα δίκτυα ,επιθέσεις, ασφάλεια, χειραψία , πρότυπα, WEP,WPA,WPA2,WPA3,PMKID; WIFI,attack,security,handshake,standards,WEP,WPA,WPA2,WPA3,PMKID