Δημιουργία εφαρμογής ανάκτησης iCals και απεικόνισης των γεγονότων τους - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Αυτό το Capstone Project παρουσιάζει την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητά χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού Flutter, σχεδιασμένη για την απεικόνιση των κρατήσεων μέσω των συνδέσεων iCal από διάφορες πλατφόρμες όπως Airbnb και Booking. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν λογαριασμούς, να αποθηκεύουν τους iCal συνδέσμους τους στο Firebase και να απεικονίζουν τις κρατήσεις τους σε μια βολική προβολή ημερολογίου. Η εφαρμογή αντιμετωπίζει την ανάγκη για μια κεντρική λύση για τη διαχείριση διαφορετικών δεδομένων iCal, παρέχοντας στους χρήστες μια φιλική διεπαφή για να αλληλεπιδρούν με τα χρονοδιαγράμματα τους. Μέσω της ενσωμάτωσης του Flutter για τις υπηρεσίες frontend και Firebase για backend, η εφαρμογή επιτυγχάνει μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη. Η εργασία αυτή περιγράφει λεπτομερώς τους στόχους του έργου, τη μεθοδολογία, το σχεδιασμό του συστήματος, τη διαδικασία υλοποίησης και την προσέγγιση των δοκιμών. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την επιτυχή ανάκτηση και εμφάνιση των γεγονότων iCal, με ανάλυση των πλεονεκτημάτων, των περιορισμών και τις πιθανές μελλοντικές βελτιώσεις της εφαρμογής. Συνολικά, το έργο αυτό συμβάλλει στον τομέα της ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά, προσφέροντας μια αποτελεσματική λύση για τους χρήστες ή τις εταιρίες διαχείρισης καταλυμάτων να οργανώνουν και να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα ημερολογίου τους σε πολλές πλατφόρμες.
Keywords: Εφαρμογή, Ημερολόγιο, Κρατήσεις,; Ical, Airbnb, Booking