Κοινωνικά Μέσα και Διαχείριση Τουριστικών Προορισμών - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Ο εικοστός πρώτος αιώνας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τεχνολογικός αιώνας μιας και τα νέα δεδομένα μαρτυρούν αύξηση της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή, του διαδικτύου και κατ’ επέκταση των κοινωνικών δικτύων. Έχει πλέον επέλθει η νέα εποχή του Web 2.0 (Συμμετοχικό Διαδίκτυο), στην οποία τόσο το διαδίκτυο όσο και τα social media κατέχουν πρωταρχική θέση. Η τουριστική βιομηχανία δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από αυτή την τάση, με αποτέλεσμα να έχει πλήρως ενστερνιστεί τις νέες εξελίξεις. Η παρούσα εργασία επιχειρεί, μέσω βιβλιογραφικής ανασκόπησης, καθώς και βασισμένης σε ερωτηματολόγιο έρευνας, να αποτυπώσει την εικόνα σχετικά με την στροφή που παρατηρείται από τις τουριστικές επιχειρήσεις προς τη χρήση των social media για την προώθηση και προβολή ενός τουριστικού προορισμού. Να προσδιορίσει το πόσο στενά είναι συνδεδεµένη η τουριστική βιοµηχανία µε τα social media. Μέσω της έρευνας, δημιουργείται μια εικόνα για το πώς οι καταναλωτές έχουν αποδεχτεί τη χρήση των social media από την τουριστική βιομηχανία, αλλά και το πώς η επιλογή ενός ταξιδιωτικού προορισµού διαµορφώνεται µέσα από αυτά, µε την επιρροή των σχολίων άλλων χρηστών. Το μεγάλο πλεονέκτημα των social media είναι η μεταξύ τους σύνδεση, ώστε με την άμεση χρησιμοποίηση του ενός να γίνεται έμμεσα ταυτόχρονη σύνδεση με περισσότερα, που έχει σαν αποτέλεσμα την ταχύτατη εξάπλωση της πληροφορίας σε ένα ευρύτερο κοινό παγκοσμίως καταργώντας σύνορα και περιορισμούς. Γίνεται, επίσης, μια αναφορά στις συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία COVID-19 (γνωστή και ως κορονοϊός) στη βιομηχανία του τουρισμού, καθώς και πώς θα ξεπεραστούν στο μέλλον.

The twenty-first century could be described as the technological age as new data show an increase in the use of computers, the internet and consequently social networks. The new era of Web 2.0 has come (Participatory Internet), in which both the internet and social media are paramount. The tourism industry could not be unaffected by this trend, as a result of which it has fully embraced the new developments. The present work attempts, through a literature review, as well as based on a research questionnaire, to capture the picture of the turn observed by tourism companies towards the use of social media, in order to promote a tourist destination. To determine how closely the tourism industry is connected to social media. Through the research, an image is created of how consumers have accepted the use of social media by the tourism industry, but also how the choice of a travel destination is shaped through them, by the influence of other users' comments. The great advantage of social media is the connection between them, so that with the direct use of one, there is an indirect simultaneous connection with more, which results in the rapid spread of information to a wider audience worldwide, removing borders and restrictions. There is also a reference on the effects of the COVID-19 pandemic (also known as the coronavirus pandemic) on the tourism industry and how they will be overcome in the future.
Social Media and Management of Tourist Destinations
Keywords: μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τουριστικός προορισμός, διαχείριση τουριστικών προορισμών, επωνυμία προορισμού, social media marketing, Web 2.0; social media, tourist destination, management of tourist destinations, destination branding, social media marketing, Web 2.0