ACTIVE SPACES - Η ΕΠΑΝΑΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΥΝΗΤΙΚΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙΣ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Στη παρούσα ερευνητική εργασία θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την έννοια του χώρου. Πώς αυτός λαμβάνει μορφή και υπόσταση, καθώς και πώς συμβάλλει καθοριστικά στη μορφοπλαστική διαδικασία προς την ποίηση εικαστικού έργου με τη χρήση νέων μέσων και τεχνολογιών. Οι έννοιες του υλικού - φυσικού και του άυλου - κενού - ψηφιακού είναι θεμελιώδη στοιχεία για την κατανόηση του χώρου στη σύγχρονη εποχή. Αλλά τι είναι ο χώρος; Και τι το κενό του; Ο άνθρωπος βιώνει το χώρο μέσω των αισθήσεων του, κινείται εντός του και αλληλεπιδρά με αυτόν, λαμβάνοντας έτσι την εμπειρία του. Τι είναι η ατμόσφαιρα; Είναι μήπως το μέσο επικοινωνίας του χώρου με τον άνθρωπο; Το Φως, ο Ήχος, η Θερμότητα ως σωματίδια - κύματα ρέουν και ανακλούν στα όρια του χώρου, γεγονός που συμβαίνει μόνο επειδή το κενό του το επιτρέπει. Ο άνθρωπος δε βλέπει την κίνηση των σωματιδίων, όμως νιώθει το αποτέλεσμα των κινήσεών τους. Η εικαστική πρόταση - έρευνα βασίζεται στα προαναφερόμενα και έχει ως σκοπό τη φανέρωση όσων δε βλέπουμε στο χώρο και στόχο τη συνδυαστική ενσώματη βίωσή τους με τη χρήση μιας εφαρμογής Επαυξημένης Πραγματικότητας. Η εφαρμογή θα φανερώνει εικονικά τρισδιάστατα κινούμενα γραφικά με ήχο, στο φυσικό δομημένο χώρο, θέτοντας τον θεατή ως ενεργό συνδιαμορφωτή της εμπειρίας του έργου. Ο χώρος δεν είναι πλέον κενός, αλλά γεμάτος με κύματα, σωματίδια, δομές και μορφές που πάλλονται, ρέουν και ταλαντώνονται πλευρίζοντας τη διάσταση της έννοιας της ατμόσφαιρας και του χώρου. Με τη μορφή φωτός οι δομές φανερώνονται και απορροφούνται σε ένα παιχνίδι διαρκούς αναμέτρησης με το χρόνο και το χώρο. Οι ήχοι, οι μάζες, οι κινήσεις και οι αναλογίες δημιουργούν έναν αφηρημένο ρυθμικό κώδικα επικοινωνίας που επικεντρώνεται στη διέγερση των αισθήσεων του θεατή.

In the present research work we will try to approach the concept of space, how it takes form and substance, as well as how it contributes decisively to the morphological process towards the actualization of a work of art with the use of new means and technologies. The concepts of matter - substance and those of immaterial - emptiness - digital are fundamental elements for understanding space in modern times. But what is space? And what is its emptiness? Man understands space through her/his senses, moves within it and interacts with it, thus s/he becomes aware of it. What is the atmosphere? Is it a way of communication between space and man? The Light, the Sound and the Heat as particles - waves, flow and reflect at the boundaries of space, which only happens because the emptiness of space allows it. Man does not see the motion of these particles, but comprehend the result of their movements. The artistic proposal - research is based on the above and aims to reveal those we do not see in space and at their combined tangible experience using an application of Augmented Reality. The application will display virtual 3D animated graphics with sound, in the physical structured space, placing the viewer as an active co-creator of the project experience. Space is no longer empty, but full of waves, particles, structures and forms that pulsate, flow and oscillate, approaching the dimension of atmosphere and space. In the form of light, the structures are revealed and absorbed in a game of constant confrontation with time and space. Sounds, masses, movements and proportions, create an abstract rhythmic code of communication that focuses on stimulating the viewer's senses.
ACTIVE SPACES - REFORMATION OF THE PERCEPTUAL SPACE THROUGH POTENTIAL DIGITAL REVELATIONS. THE CASE OF AUGMENTED REALITY
Keywords: Χώρος, Κενό, Άυλο, Ατμόσφαιρα, Πραγματικό, Ψηφιακό, Επαυξημένη Πραγματικότητα, Δυνητικό, Φανέρωση, Κίνηση, Χρόνος, Μορφή, Δομή, Σύνθεση, Διάδραση, Σώμα, Αισθήσεις, Εμπειρία, Κώδικας; Space, Emptiness, Immaterial, Atmosphere, Real, Digital, Augmented Reality, Potential, Revelation, Motion, Time, Form, Structure, Composition, Interaction, Body, Senses, Experience, Code.