Η ερμηνεία του συμβολισμού της ταφικής ιεροτελεστίας στην Αρχαία Ελλάδα - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Οι Έλληνες είχαν ιδιαίτερους και πολυποίκιλους τρόπους ταφής και έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα, σεβασμό και προσοχή στις ταφικές ιεροτελεστίες και στην εφαρμογή αυτών. Η άποψη του ανθρώπου να θάψει τον νεκρό του είναι περίπλοκη και συχνά έρχεται σε αντιφάσεις, γιατί από την μία θέλει να καθησυχάσει τα συναισθήματα του αλλά και να διατηρήσει την υπενθύμιση ότι αυτός είναι ακόμα ζωντανός, περνάει μια διαδικασία κατά την οποία βλέπει τον νεκρό σε όνειρα και πιστεύει ότι είναι ακόμα ζωντανός και δεν έχει βιώσει την απώλεια ακόμα γιατί είναι στο στάδιο της άρνησης και της ελπίδας για ένα θαύμα ή ενός λάθους και ότι ο αγαπημένος/η δεν είναι νεκρός/η. Στη κλασική περίοδο οι ταφές εξελίχθηκαν σε ένα σημείο στο οποίο οι άνθρωποι μέσα από τις τελετές μπορούσαν να εκφράσουν την οδύνη, την απορία, και την ελπίδα. Είναι ακράδαντο το γεγονός ότι μέσα από τις ταφικές ιεροτελεστίες εκείνης της εποχής διακρίνουμε ότι η τέχνη της ταφής υποχωρεί από το μύθο και το στοιχείο της θεότητας και προσμένει στο στοιχείο της έκφρασης της οδύνης, το πως ήταν ο νεκρός ενώ ζούσε, εστίαζαν περισσότερο στα ταφικά μνημεία και στις νεκρικές ταφές παρά στη ταφή των λειψάνων, την υστεροφημία της οικογένειας και του ονόματος του νεκρού, όπως και των αξιών και αρετών του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Αυτή την εποχή ο κόσμος ήξερε γράμματα και η νεκρική νομοθεσία είχε πρακτικό χαρακτήρα.

The Greeks had special and varied ways of burial and gave special weight, respect and attention to the burial rites and their application. Man's view of burying his dead is complicated and often contradictory, because on the one hand he wants to reassure his feelings but also to keep the reminder that he is still alive, he goes through a process in which he sees the dead in dreams. and believes that he is still alive and has not experienced the loss yet because he is in the stage of denial and hope for a miracle or a mistake and that the loved one is not dead. In the classical period, burials evolved to a point where people through rituals could express pain, wonder, and hope. It is striking that through the burial rites of that time we see that the art of burial recedes from the myth and element of divinity and awaits the element of expression of pain, how he was dead while he lived, they focused more on burial monuments. and in the funeral burials rather than in the burial of the remains, the late fame of the family and the name of the deceased, as well as of his values ​​and virtues throughout his life. At that time, people knew letters and funeral law was practical.
The interpretation of the symbolism of the burial ceremonyl in Ancient Greece.
Keywords: Ερμηνεία,Συμβολισμός,Σύμβολο,Ταφή,Αρχαία Ελλάδα; Interpretation,Symbolism,Symbol,Burial,Ancient Greece