Εικονογράφηση Εντύπου Μόδας - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως θέμα την δημιουργία ενός εντύπου μόδας. Πιο συγκεκριμένα, επιδιώκεται η πλήρης αναδιαμόρφωση των επιλεγμένων σελίδων ενός ήδη υπάρχοντος περιοδικού, του Τόμου IV (Καλοκαίρι 2019) του ανεξάρτητου περιοδικού Dazed. H υλοποίηση του περιοδικού στοχεύει στην επίτευξη οπτικής επικοινωνίας μέσα από την εικονογράφηση (illustration) και τις γραφικές τέχνες (graphic design). Εστιάζει στην δημιουργία εικονογραφήσεων με σκοπό την αντικατάσταση των φωτογραφιών του Dazed, καθώς και στην επίτευξη μίας νέας, ευρηματικής και αποτελεσματικής οπτικής οργάνωσης των πληροφοριών μέσα από τη χρήση των γραφικών τεχνών. Το έργο ισορροπεί ανάμεσα στην καλλιτεχνική δημιουργία και τη διαφήμιση. Ήταν, επομένως, απαραίτητη η πραγματοποίηση έρευνας γύρω από τη βιομηχανία της μόδας και τον τομέα του μάρκετινγκ της μόδας (fashion marketing), προκειμένου να επιτευχθεί ένα άρτιο αποτέλεσμα όχι μόνο με όρους αισθητικής αλλά και με όρους μάρκετινγκ.

The main objective of this thesis is the creation of a fashion magazine. More specifically, its aim is the complete reformation of certain pages that belong to an already existing magazine, Volume IV (Summer 2019) of Dazed. The implementation of this project aims to achieve visual communication through illustration and graphic design. It focuses on creating illustrations to replace the photos of Dazed magazine, as well as achieving a new, inventive and effective way to organize its information with the contribution of graphic design. The project strikes a balance between artistic creation and advertising. Therefore, it was necessary to carry out research regarding the fashion industry as well as the field of fashion marketing, in order to achieve a successful result not only in terms of aesthetics but also in terms of marketing.
Keywords: εικονογράφηση, γραφικές τέχνες, μόδα