ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΙΛΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ- ΓΕΡΜΑΝΙΑ - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί έντονα πως η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία δέχεται αλλαγές τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία. Παρ’ όλ’ αυτά η ισότητα των δυο φύλων αποτελεί ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, καθώς η εξέλιξη των πραγμάτων έρχεται αργά και συναντά αρκετά εμπόδια. Το γυναικείο φύλο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκαταλήψεις, ανισότητες και διακρίσεις σε προσωπικό, οικονομικό, επαγγελματικό και πολιτικό επίπεδο. Γεγονός που αποδεικνύει πως ο δρόμος για την πραγματική ισότητα είναι πολύ μακρύς. Μέσα από την εργασία θα αναλυθούν πολιτικοί λόγοι, ώστε να διερευνηθούν τα μέσα πειθούς της Κριτικής Ανάλυσης Λόγου και να τεθούν σε σύγκριση τα αποτελέσματα των δύο χωρών.

In recent years it has been strongly observed that the position of women in modern society is changing both in Greece and in Germany. Nevertheless, gender equality is one of the most pressing issues of current affairs, as the turn of events comes slowly and encounters several obstacles. Women continue to face prejudice, inequalities and discrimination at personal, economic, professional and political levels. This proves that the road to real equality is a long one. Through the thesis, political speeches will be analyzed in order to find out the modes of persuasion of the Critical Discourse Analysis and to compare the results of the two countries.
Keywords: Κριτική Ανάλυση Λόγου, Ελλάδα, Γερμανία, πολιτικός λόγος, γυναίκα, δικαιώματα, ισότητα, κοινωνία; Critical Discourse Analysis, Greece, Germany, politics, woman, rights, equality, society