Διερεύνηση υπηρεσιών πληροφόρησης στο χώρο της Δικαιοσύνης - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Ο θεσμός της βιβλιοθήκης, των αρχείων και των μουσείων αποτελεί τη βάση για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μίας χώρας. Η πληροφόρηση που παρέχεται από τους εν λόγω θεσμούς είναι ανυπολόγιστης αξίας καθώς βοηθά τόσο στη διεύρυνση του πνεύματος όσο και σε πλήθος τομέων της επιστήμης, των τεχνών και των επαγγελμάτων. Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι γεγονός πως βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό ώστε οι τρεις αυτοί θεσμοί να γίνουν περισσότερο ελκυστικοί από ποτέ. Βασικός σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να μελετήσει την εξέλιξη και να αναλύσει τους θεσμούς της βιβλιοθήκης, των αρχείων και των μουσείων μέσα από τις διάφορες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις με έμφαση στις βιβλιοθήκες, καθώς εκείνες είναι που παρέχουν πλήθος πηγών πληροφόρησης. Έπειτα από το γενικό θεωρητικό πλαίσιο, εξετάζονται οι υπηρεσίες πληροφόρησης στον χώρο της δικαιοσύνης με την παράθεση απτών παραδειγμάτων. Οι δυνατότητες πληροφόρησης μέσα από τους συγκεκριμένους θεσμούς ενισχύονται ολοένα και περισσότερο διαμέσου του διαδικτύου και των δυνατοτήτων που προσφέρονται από την τεχνολογική εξέλιξη, ενώ μέσα από τις εξελίξεις αυτές βελτιώνεται τόσο η επαγγελματική όσο και η κοινωνική ζωή των ανθρώπων καθώς οι θεσμοί αυτοί συνιστούν μοχλούς οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και ευημερίας. Τέλος στην παρούσα εργασία παρατίθενται προτάσεις προς περαιτέρω διερεύνηση και συζήτηση για το θέμα των υπηρεσιών πληροφόρησης στον χώρο της δικαιοσύνης.

Libraries, archives and museums are the foundation for preserving a country's cultural heritage. The information provided by these institutions is of incalculable value as it helps both in broadening the mind and in a variety of fields like science, arts and professions. The advancement of technology has helped to make these three institutions more attractive than ever. The main purpose of this dissertation is to study how these three institutions - libraries, archives and museums - have evolved and analyze them through various legislative reforms with emphasis on libraries, as they provide a wealth of information. The dissertation first provides a general theoretical framework before examining the information institutions in the field of justice with representative examples. The opportunities for information through these institutions are increasingly supported with the help of the internet and the opportunities provided by technological development. Through the said advancement, the professional and social life of people is improved as these institutions are catalysts for economic and social development and welfare. Finally, the dissertation proposes topics for further discussion.
Investigation of information services in the field of Justice
Keywords: Λέξεις Κλειδιά: Βιβλιοθήκη, Μουσείο, Αρχείο, Πληροφόρηση, Νομοθεσία, Δικαιοσύνη; Keywords: Library, Museum, Archive, Information, Legislation, Justice