Μετάφραση από τα αγγλικά προς τα ελληνικά και σχολιασμός αποσπασμάτων από το βιβλίο Heartless της Marissa Meyer - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η πτυχιακή εργασία έχει ως θέμα την μετάφραση αποσπασμάτων από το μυθιστόρημα Heartless της Marissa Meyer και συνοδεύεται από εκτενή σχολιασμό που αναφέρεται στην θεωρία του σκοπού, την κειμενική ανάλυση και αναλύει τα μεταφραστικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισης τους. Η επιλογή του εν λόγω θέματος δεν αντανακλά μονό το προσωπικό μου ενδιαφέρον ως προς την μετάφραση της λογοτεχνίας, αλλά έχει και ως στόχο να αναδειχθούν οι δεξιότητες που έχω αποκτήσει μέσω των ακαδημαικων μου σπουδών στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης Και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

This thesis is on the translation of extracts from the novel Heartless by Marissa Meyer and is accompanied by an extensive commentary that refers to the skopos theory, the textual analysis and analyzes the translation problems that occurred, as well as the methods of overcoming them. The choice of this topic does not only reflect my personal interest in the translation of literature, but also aims to highlight the skills I have acquired through my academic studies in the Department of Foreign Languages, Translation and Interpreting of the Ionian University.
Translation from English to Greek and commentary on passages from the book Heartless by Marissa Meyer
Keywords: Λογοτεχνική Μετάφραση, Θεωρία του σκοπού, μεταφραστικά προβλήματα, Λεξική ισοδυναμία, υπερλεξική ισοδυναμία, κειμενική ισοδυναμία; Literary translation, Skopos theory, Textual analysis, Translation problems, Equivalence at word level, Equivalence above word level, Textual equivalence