Μετάφραση και σχολιασμός τριών κειμένων του James M. Dorsey και ένα του Tarek Osman, με θέμα την πολιτική, την θρησκεία και την οικονομία στην Μέση Ανατολή. - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η συγκεκριμένη εργασία καλύπτει την μετάφραση και τον σχολιασμών 4 κειμένων από τα Ελληνικά στα Αγγλικά. Κάθε κείμενο ξεχωριστά ασχολείται είτε με την θρησκεία, είτε με τα πολιτικά και την διπλωματία, είτε με την οικονομία σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Όσον αφορά τον σχολιασμό, γίνεται ανάλυση και σύγκριση των κειμένων, ενώ τέλος, παρουσιάζονται τα μεταφραστικά προβλήματα και η αντιμετώπισή τους.

This work covers the translation and commentary of 4 texts from Greek to English. Each text deals separately with religion, politics and diplomacy, or economics in Middle Eastern countries. Regarding the commentary, the texts are analyzed and compared, while finally the translation problems and their solution are presented.
Translation and commentary of three texts by James M. Dorsey and one by Tarek Osman, on politics, religion and economics in the Middle East.
Keywords: Μετάφραση, σχολιασμός, πολιτική, θρησκεία, διπλωματία, οικονιμία, Μέση Ανατολή; Translation, commentary, James Dorsey, Tarek Osman, politics, diplomacy, religion, economics, Middle East