Ο Κοινωνικός Ρόλος του Μουσείου και Προτάσεις Απεξάρτησης: Ο Εθισμός στα Τυχερά Παιχνίδια - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η παρούσα εργασία μελετά τον τρόπο που το μουσείο αξιοποιεί τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα, βοηθώντας τα κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα να ενταχθούν ξανά στη κοινωνία. Μέσα από την ιστορική αναδρομή του θεσμού και την εμφάνιση της «νέας μουσειολογίας» διασαφηνίζεται ο κοινωνικός ρόλος του μουσείου, το οποίο καλείται να πάρει θέση στη πορεία απεξάρτησης των ατόμων με προβλήματα εθισμού στα τυχερά παιχνίδια, βοηθώντας παράλληλα στην κοινωνική τους ενσωμάτωση. Τέλος, προτείνεται μία περιοδική έκθεση, αφιερωμένη στους κοινωνικά αποκλεισμένους παίκτες, υπό την εποπτεία της πολιτιστικής εταιρίας ΚΥΚΛΩΨ στη Δράμα, προτρέποντας για συμμετοχή όλους τους ενεργούς ή μη παίκτες της πόλης.
Keywords: κοινωνικός ρόλος του μουσείου, κοινωνικός αποκλεισμός, εθισμός στα τυχερά παιχνίδια, απεξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια