Ηχητική επένδυση ταινίας κινουμένων σχεδίων με αναφορά στην ταινία Up (Walt Disney - Pixar, 2009). - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Στην παρούσα εργασία υλοποιείται ηχητικός σχεδιασμός για σκηνές της ταινίας animation των Disney/Pixar, Up. Ηχογραφούνται και επεξεργάζονται εκ νέου, όλοι οι ήχοι και οι διάλογοι που αναδεικνύονται στις αρχικές προεπιλεγμένες σκηνές. Επίσης γίνεται σύνθεση μουσικής με τη χρήση ηλεκτρονικών ηχητικών σημάτων σε επεξεργασμένη μορφή. Για να πραγματωθούν τα παραπάνω γίνεται σε πρώτη φάση εξοικείωση με τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως μικρόφωνα, midi keyboard και τα κατάλληλα λογισμικά επεξεργασίας και αναπαραγωγής ήχου. Έπειτα γίνεται προσεκτική παρατήρηση των δεδομένων και των συνθηκών που προβάλλονται στην εικόνα και ακολουθεί ή βήμα προς βήμα υλοποίηση των στοιχείων αυτών με τη μορφή του ηχητικού σχεδιασμού.

This particular thesis is about sound design on 5 scenes of the animation Up (Walt Disney - Pixar). The audio content of the original scenes has been deleted and made anew. In order to create a complete form of sound design, processes like foley, ambiences, unique sound effects and dialogs have been studied and practically done. Following a great method of making sound design, and principles like authenticity and precision, the content of this thesis both in theory and practice is complete.
Keywords: ηχητική επένδυση, ηχητικός σχεδιασμός, ηχητικά εφέ; sound design, foley, sound effects, post production