Αλιευτικές πρακτικές στη Νότιο Κέρκυρα: H περίπτωση του Αγίου Ματθαίου. - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Αλιευτικές Πρακτικές στη Νότιο Κέρκυρα: H Περίπτωση του Άγιου Ματθαίου. Η εν λόγω μελέτη αφορά τις μεθόδους, τους τρόπους και τα μέσα αλιείας τα οποία χρησιμοποιούσαν οι Σκαλίσιοι ψαράδες της Σκάλας. Η έρευνα περιλαμβάνει πρωτογενές υλικό το οποίο σχετίζεται με την γενεαλογική έρευνα του γράφοντα της εν λόγω μελέτης καθώς και ένα παράρτημα συνεντεύξεων το οποίο πάρθηκε από ντόπιους αλιείς. Όλα τα παραπάνω έχουν ενταχθεί στο ιστορικό, αρχαιολογικό και γεωγραφικό περιβάλλον της Νότιας Κέρκυρας.
Keywords: Αλιευτικές πρακτικές, Αλιεία, Νότια Κέρκυρα, Άγιος Ματθαίος