Η μουσική δραστηριότητα στη Ρόδο κατά την πρώιμη περίοδο της Ιταλοκρατίας (1912-1923) - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η Ρόδος, όπως και πολλά άλλα νησιά της Ελλάδας, αποτελούν ανεξερεύνητες περιοχές όσον αφορά τα μουσικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε αυτά. Στην παρούσα εργασία παρουσιάζονται στοιχεία που αφορούν την μουσική κίνηση στη Ρόδο μεταξύ 1912 και 1923, όπου το νησί βρίσκεται υπό ιταλική κατοχή. Γίνεται αναφορά σε συλλόγους με μουσική δράση, σε συναυλίες που πραγματοποιούνται σε αυτό, σε τοπικές εορταστικές εκδηλώσεις, στην μουσική εκπαίδευση καθώς και στις αλλαγές που συμβαίνουν στη Ρόδο από τον ερχομό των Ιταλών και έπειτα.

Rhodes, like many other islands in Greece, are unexplored areas in terms of the musical events that take place on them. This paper presents data on the musical movement in Rhodes between 1912 and 1923, where the island is under Italian occupation. It referes to: clubs with musical action, concerts, local festive events, music education and changes that take place in Rhodes from the arrival of the Italians onwards.
Keywords: Ιταλία, Ρόδος, Διαγόρας, Μουσική; Italy, Rhodes, Diagoras, Music