POOLme/μέσα και έξω από το νερό - (:unkn) unknown (My University, 2021)
To POOLme είναι ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με κεντρικούς χαρακτήρες μία πισίνα και γυναίκες κάθε ηλικίας την ώρα που γυμνάζονται μέσα σε αυτήν. Η κάμερα παρατηρεί από απόσταση το πώς αλληλεπιδρά η γυναικεία φύση με το υδάτινο στοιχείο, με αφορμή την πισίνα. Η πισίνα είναι η μικρογραφία μίας κοινωνίας, μιας οικογένειας, μιας παρέας, της ίδιας της ζωής. Γυναίκες άνω των 80, έφηβες και κορίτσια σε παιδική ηλικία, μωρά και νεογέννητα, όλες βρίσκουν καταφύγιο στο νερό. Το νερό, από τη φύση του, ποτέ δεν συγκρούεται και δεν συντρίβεται σε κάτι. Αντίθετα, καταπίνει κάθε πλήγμα, χωρίς να πάθει τίποτα. Μέσα στο νερό δεν έχουμε αίσθηση του βάρους μας, νιώθουμε ξανά μωρά, έτοιμα να ανακαλύψουμε τον βυθό ή εκείνος εμάς. Η κάμερα παρατηρεί ,λοιπόν, από μακριά κρατώντας απόσταση και αφήνοντας την πραγματικότητα ανεπηρέαστη. H χρήση τηλεφακού με μικρό βάθος πεδίου είναι βασικό εργαλείο της αφήγησής μας.
Keywords: νερό, γυναίκα, μνήμη, ντοκιμαντέρ, βίντεο τέχνη; water, woman, memory, documentary, video art