Πορτραίτο Εξουσίας: κάνοντας ορατό το αόρατο - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Αντικείμενο της παρούσης ερευνητικής εργασίας είναι η σύνδεση τέχνης και επιστήμης-τέχνης και τεχνολογίας, μέσα από τη δημιουργία πορτραίτου, το οποίο πρόκειται να ενταχθεί σ’ ένα σύνθετο ψηφιακό οπτικοακουστικό-διαδραστικό περιβάλλον. Στόχος είναι, μέσα από τον συνδυασμό διαφορετικών ειδών και μορφών τέχνης (ζωγραφική, γλυπτική, ψηφιακή επεξεργασία, γλώσσα προγραμματισμού processing) να επεκταθεί και να ενισχυθεί η εμπειρία του θεατή-κοινού. Η εργασία δομείται σε 3 κεφάλαια μέσα από τα οποία επιχειρείται: σύντομη ιστορική αναδρομή στην ιστορία του πορτραίτου, η σχέση της τέχνης με την εξουσία όπως διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια του 20ου και αρχές του 21ου αιώνα καθώς και η διαδικασία μετάβασης του έργου από το ένα υλικό στο άλλο και μετεξέλιξης του γλυπτικού πορτραίτου στην ψηφιακή του εκδοχή με την προσθήκη ήχου και κίνησης.
Portrait of Power: Making the invisible visible
Keywords: πορτραίτο,τέχνη και εξουσία, διάδραση, ψηφιακή επεξεργασία; portrait, art and authority, interactive, digital processing