«Ανάλυση Διερμηνευτικών Ζητημάτων και Χρήσης Ορολογίας από νέους διερμηνείς στην συνέντευξη laureate του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στο 6th Heidelberg Laureate Forum» - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η παρούσα εργασία αποτελεί μια μικρής κλίμακας έρευνα στη διερμηνεία με φοιτητές. Στόχος της είναι να διερευνήσει τις επιδόσεις φοιτητών διερμηνείας σε ευθεία ταυτόχρονη διερμηνεία ομιλίας, η οποία περιέχει στοιχεία επιστημονικού λόγου, αλλά και ελεύθερου, προσωπικού ύφους. Η έρευνα εστιάζει περισσότερο στην απόδοση λεξιλογίου και την έκφραση των διερμηνέων, και λιγότερο στο ρυθμό εκφοράς. Το τελευταίο στοιχείο της έρευνας αποτελεί η αυτοαξιολόγηση των διερμηνέων μέσω ημιδομημένης συνέντευξης και η αντιπαραβολή των δηλώσεών τους με τα ζητήματα που εντοπίστηκαν στο διερμήνευμα.

This BA thesis assignment is short interpreting research project, focusing on interpreting students' performance in simultaneous interpreting into their native tongue. The essay examines their interpreting performance on an interview speech by Computer Science Professor Konstantinos Daskalakis, which combines aspects of scientific discource and emotional speech. The assessment gives emphasis on the translation of scientific terms, accuracy of expression and adaptability on switching styles. Moreover, the students were interviewed on their personal evaluation of the performance, and the results were compared to the actual interpreting product.
Interpreting Issues and Terminology Use in Konstantinos Daskalakis' laureate interview at 6th Heidelberg Laureate Forum
Keywords: διερμηνεία, έρευνα διερμηνείας, ταυτόχρονη διερμηνεία, επιστημονικός λόγος, μαθηματικά, εκπαιδευόμενοι διερμηνείς, επιστήμη των υπολογιστών; interpreting, interpreting research, simultaneous interpreting, scientific discource, mathematics, interpreting students, computer science