Ηχητική επένδυση κινούμενης εικόνας: Η μελέτη περίπτωσης της ταινίας "Έκθεση στον Ήλιο" - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Το αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η σύνθεση μουσικής για μια ταινία μικρού μήκους καθώς επίσης και η ανάλυση της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της εργασίας. Στοιχεία αυτής της μεθοδολογίας αποτελούν οι συναντήσεις με τον σκηνοθέτη, ο οποίος σε κάθε στάδιο της παραγωγής και ενορχήστρωσης της μουσικής έδινε και τις ανάλογες κατευθύνσεις και οδηγίες, η προσεκτική μελέτη του σεναρίου και του moodboard που έδωσε ο σκηνοθέτης προκειμένου να δηλώσει το αισθητικό στίγμα της ταινίας, καθώς επίσης η συνολική διαδικασία σύνθεσης της μουσικής, από τη σύλληψη, καταγραφή και ενορχήστρωση στην ψηφιακή επεξεργασία, μείξη και παραγωγή. Στο τέλος της εργασίας περιγράφονται τα εμπόδια που προέκυψαν και το πώς αυτά υπερνικήθηκαν, αναλύονται τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την διαδικασία αυτή και αναφέρονται τα μέρη που τελικά ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε στην ταινία.

The focus of this paper is the musical synthesis of a short film as well as the methodological approach followed for this task. Part of the procedure were the meetings with the director who, in every stage of the production and orchestration of the music gave the required guidance and support. Another aspect of the procedure tended to the careful research of the scenario and the moodboard given by the director so as to define the aesthetic tone of the film. Furthermore, the methodological approach also describes the procedure of conceiving, synthesizing and orchestrating the music followed by digital processing, mixing and production. The closing remarks of the paper describe the difficulties and obstacles which had to be overcome. Simultaneously, an analysis is conducted regarding the conclusions drawn from the total procedure as well as the pieces of music which the director used on the film
Keywords: Ήχος, Μουσική επένδυση, στάδια παραγωγής ταινίας; Sound, Music, states of production of a movie