Υποτιτλισμός για κωφούς και βαρήκοους της ταινίας κινουμένων σχεδίων «A Flame in the Igloo» - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η δημιουργία υποτίτλων για κωφούς και βαρήκοους στα ελληνικά της ταινίας κινουμένων σχεδίων «A Flame in the Igloo». Γίνεται χρήση χρωμάτων για την αναγνώριση των ομιλητών και περιγράφονται οι ήχοι, η μουσική και ο συναισθηματικός τόνος των χαρακτήρων. Επίσης, προσδιορίζονται κι επιλύονται τα μεταφραστικά προβλήματα που παρουσιάζει η συγκεκριμένη ταινία, τα οποία προκύπτουν από το είδος της ταινίας, το κοινό στο οποίο απευθύνεται και τη γλώσσα που χρησιμοποιείται.
Keywords: υποτιτλισμός για κωφούς και βαρήκοους, κινούμενα σχέδια, κινηματογράφος, οπτικοακουστική μετάφραση, κώφωση, παιδιά; subtitling for the deaf and hard-of-hearing, animation, cinema, audiovisual translation, deafness, children