<< Η Νεοφυής επιχειρηματικότητα και Ψηφιακή Καινοτομία στον τουρισμό και την φιλοξενία>> - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα μελέτη διερευνά το πολύπλευρο τοπίο των νεοφυών επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του τουρισμού. Εξετάζοντας βασικούς ορισμούς και χαρακτηριστικά, σκιαγραφεί τους κρίσιμους παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και αναδεικνύει τις στρατηγικές πολιτικές που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη. Μια ποικιλία μηχανισμών χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών κεφαλαίων, του crowdfunding και των κρατικών επιδοτήσεων, εξετάζονται διεξοδικά για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά τους στην υποστήριξη των νεοφυών τουριστικών επιχειρήσεων. Διερευνάται ο ρόλος των θερμοκοιτίδων και των επιταχυντών στην καλλιέργεια επιχειρήσεων αρχικών σταδίων, καθώς και η ανάλυση επιτυχημένων μοντέλων στον τουριστικό κλάδο. Η μελέτη προσφέρει περαιτέρω μια συγκριτική αξιολόγηση τριών καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού, καταδεικνύοντας τη σημασία της καινοτομίας ως ανταγωνιστικού παράγοντα διαφοροποίησης. Αυτή η ολοκληρωμένη έρευνα αποσκοπεί στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τις βέλτιστες στρατηγικές για την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και τον αντίκτυπο της καινοτομίας στην προώθηση της επιτυχίας στον τουριστικό τομέα.

This study delves into the multifaceted landscape of startups, with a particular focus on the tourism sector. By examining key definitions and characteristics, it outlines the critical factors that drive startup development and highlights the strategic policies necessary for growth. A variety of funding mechanisms, including venture capital, crowdfunding, and government subsidies, are scrutinized to evaluate their effectiveness in supporting tourism startups. The role of incubators and accelerators in nurturing early-stage businesses is explored, along with an analysis of successful models in the tourism industry. The study further offers a comparative evaluation of three innovative startups in the tourism sector, demonstrating the importance of innovation as a competitive differentiator. This comprehensive investigation aims to provide insights into the optimal strategies for startup development and the impact of innovation in driving success within the tourism sector.
"Startup Entrepreneurship and Digital Innovation in Tourism and Hospitality"
Keywords: Νεοφυής, Επιχειρηματικότητα, Ψηφιακή, Καινοτομία, Τουρισμός.; Youth, Entrepreneurship, Digital, Innovation, Innovation, Tourism.