Ανάλυση ακτινογραφιών θώρακα και διάγνωση πνευμονολογικών παθήσεων - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Στο πρώτο κεφάλαιο βλέπουμε κάποια εισαγωγικά στοιχεία σχετικά με το θώρακα, τις ακτινογραφίες, τις κακώσεις -παθήσεις, κάποια βήματα με σκοπό την αξιολόγηση μιας ακτινογραφίας για την διάγνωση της πιθανής ασθένειας, κάποια χρήσιμα διαγνωστικά σημεία για τον θώρακα και μερικά στοιχεία για την ασθένεια της πνευμονίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται ο όρος της ψηφιακής εικόνας, μερικές βασικές έννοιες επεξεργασίας της, όπως επίσης και το πως γίνεται η διαδικασία εξαγωγής χαρακτηριστικών μέσα από το μετασχηματισμό κυματιδίων (wavelet transform). Στο τρίτο κεφάλαιο θα περιγραφεί διεξοδικά το πείραμα στο οποίο επικεντρώνετε όλη η εργασία. Θα δούμε τα εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε για τα δεδομένα μας, MATLAB και RapidMiner, το σετ δεδομένων, την προεπεξεργασία των εικόνων που πρέπει να γίνει πριν από την εξαγωγή των χαρακτηριστικών, την εξαγωγή χαρακτηριστικών και τα αποτελέσματα που έχουμε βγάλει από την ταξινόμηση των δεδομένων με τους διάφορους αλγορίθμους για όλες τις περιπτώσεις μας. Τέλος στο τέταρτο κεφάλαιο βλέπουμε τα τελικά συμπεράσματα και την μελλοντική εξέλιξη του θέματος μας.

In the first chapter we see some introductory information about the chest, x-rays, injuries - diseases, some steps to evaluate an x-ray to diagnose possible disease, some useful diagnostic points for the chest and some information about the disease pneumonia. The second chapter analyzes the term digital image, some basic concepts of its processing, as well as how the process of extracting features through wavelet transform takes place. The third chapter will describe particularly the experiment on which you focus all the work. We will look at the tools we use our data, MATLAB and RapidMiner, the data set, the pre-processing of the images that must be done before exporting the attributes, the extraction of attributes and the results we have obtained from sorting the data with the various algorithms for all cases. Finally in the fourth chapter we see the final conclusions and the future work of our topic.
Chest X-ray analysis and diagnosis of pulmonary diseases
Keywords: θώρακας, ακτινογραφία, διάγνωση, μετασχηματισμός κυματιδίων, εξαγωγή χαρακτηριστικών, πνευμονία; chest, X- rays, diagnosis, wavelet transform, feature extraction, pneumonia