Οι Φιλαρμονικές της Κέρκυρας. Έρευνα, ταξινόμηση και οργάνωση μουσικού αρχείου Φιλαρμονικής Θιναλίων. - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Στην παρούσα εργασία το θέμα είναι η έρευνα, η ταξινόμηση και η οργάνωση του μουσικού αρχείο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Θιναλίων. Επιπλέον, η εργασία περιλαμβάνει πληροφορίες περιληπτικά για το θεσμό των φιλαρμονικών και για άλλες Φιλαρμονικές της Κέρκυρας. Το μουσικό αρχείο της Φιλαρμονικής Θιναλίων αποτέλεσε και το αντικείμενο της πρακτικής μου άσκησης σε μια προσπάθεια να το ταξινομήσω και να το οργανώσω. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, το αρχείο οργανώθηκε με βάση την κατηγορία των μουσικών κομματιών και ταξινομήθηκε αλφαβητικά, όπως θα δούμε πιο αναλυτικά, στη συνέχεια. Ο σκοπός της εργασίας αυτής,, είναι η γνωριμία με τη Φιλαρμονική Θιναλίων, το μουσικό της αρχείο και την οργάνωση αυτού, καθώς η τελευταία αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στο πρακτικό της κομμάτι για τους αρμοδίους της, όπως θα δούμε στη συνέχεια.
Keywords: φιλαρμονική, οργάνωση, ταξινόμηση, έρευνα, αρχείο