Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία που εκπόνησα πραγματεύεται την εμπειρία μου από την δίμηνη πρακτική άσκηση που διενέργησα κατά τους μήνες Ιούνιο & Ιούλιο 2018 στο Μεταφραστικό Γραφείο Ερμηνεία που βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας. Αρχικά επεξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους επέλεξα τον συγκεκριμένο τύπο διπλωματικής εργασίας και το εν λόγω μεταφραστικό γραφείο. Γίνεται εκτενής αναφορά στον Μεταφραστικό Φορέα και στις μεταφράσεις που αναλαμβάνει το μεταφραστικό γραφείο. Στην συνέχεια αναφέρομαι στην πρακτική μου, τις μεταφράσεις που ανέλαβα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισα σε ορισμένες εξ αυτών. Πιο συγκεκριμένα αναλύεται το σύνολο των κειμένων που κλήθηκα να μεταφράσω και τα ζητήματα που αντιμετώπισα στις μεταφράσεις κειμένων ειδικής ορολογίας και ειδικότερα των νομικών κειμένων. Επιπλέον αναγράφονται οι 2 πιο ιδιαίτερες- λόγω εκτάσεως & ορολογίας- μεταφράσεις που πραγματοποίησα Ακολουθεί μια κριτική επισκόπηση της άσκησης με εκτενή αναφορά στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της πρακτικής άσκησης και του μεταφραστικού γραφείου. Τέλος παρατίθεται ένα σύντομο συμπέρασμα από το σύνολο της δίμηνης μεταφραστικής μου εμπειρίας
Keywords: πρακτική, άσκηση, μεταφραστικό, γραφείο, ΕΡΜΗΝΕΙΑ