Ψηφιακή Πολιτειότητα και πληροφόρηση: η περίπτωση του Πλαισίου Ψηφιακής Ικανότητας για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( The Digital Competence Framework) - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο να παρουσιάσει τις αλλαγές της σύγχρονης ψηφιακή εποχής, και να αναλύσει τις σημαντικότατες αλλαγές και προκλήσεις που σηματοδοτεί στις υπηρεσίες πληροφόρησης και ειδικότερα στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες. Επιπρόσθετα αναλύει όρους που αφορούν το ευρύ φάσμα της Επιστήμης της Πληροφορίας, δίνοντας έμφαση στον ορισμό της ψηφιακής πολιτειότητας με σκοπό την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των φοιτητών/τριων. Στη συνέχεια της εργασίας αναλύεται διεξοδικά το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ψηφιακής Ικανότητας Πολιτών ( The Digital Competence Framework 2.0), όπως αυτό έχει ορισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος παρεντίθενται προτάσεις που αφορούν την ψηφιακή ανάπτυξη και δεξιότητες των φοιτητών/ τριών και πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί από τις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες.
Keywords: ψηφιακή εποχή, ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, ψηφιακές δεξιότητες, ψηφιακή πολιτειότητα, DigiComp.