Κανών εις τον Άγιον Δημήτριον: Κριτική έκδοση από τον κώδ. 2062 ΕΒΕ - Μεταγραφή - Εξήγηση - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Το παρόν πόνημα αποτελεί κριτική έκδοση (από codex unicus) του "Κανόνα εις τον Άγιον Δημήτριον", μέλος αγνώστου, ο οποίος εντάσσεται στη λειτουργική παράδοση της Θεσσαλονίκης. Επίσης, περιλαμβάνει εξήγηση του μέλους σε νέα βυζαντινή και ευρωπαϊκή σημειογραφία. Η μεγάλη σημασία του μέλους αυτού έγκειται στο ότι εκ της φύσεώς του υποδεικνύει με μεγάλη σαφήνεια τον σύντομο τρόπο ερμηνείας και εξήγησης της Μεσοβυζαντινής σημειογραφίας, διότι το ίδιο το μέλος παρουσιάζεται (σημειογραφικά) μελισματικό.
Keywords: Κριτική έκδοση, Μεσοβυζαντινή σημειογραφία, σύντομη εξήγηση, Άγιος Δημήτριος; Critical editing, Urtext, Middle-byzantine notation, Kanon, St Dimitrios